vrouwengeheimen

39d7b03786b550d48d65ae8f2633e723 - Waarom wordt mijn baby zijn tanden te slijpen
stijl

Waarom wordt mijn baby zijn tanden te slijpen

Wanneer de baby knarst met haar tanden tijdens de slaap, wordt dit een reden voor zorg in de meeste moeders. Je moet eerst de oorzaken die kunnen leiden tot deze afwijking te proberen om ze te elimineren. Het is daarom erg belangrijk om te weten waarom het kind slijpen zijn tanden in de nacht wat zijn de oorzaken en de mogelijke gevolgen.

Heel vaak kleine kinderen in een droom start grondeloze te slijpen hun tanden, en dit roept vragen op vrijwel elke moeder (dit fenomeen in de geneeskunde heet “bruxisme”). Raak niet in paniek en denk na over de verschrikkelijke diagnose, dit probleem doet zich bij de meeste kinderen is en niet een verschrikkelijke ziekte.

De oorzaken van bruxisme

Rekening houden met de meest voorkomende redenen waarom een kind de tanden te slijpen.

39d7b03786b550d48d65ae8f2633e723 - Waarom wordt mijn baby zijn tanden te slijpen

Onderzoek van de tanden in een kind

Erfelijkheid

  • misschien hebben de ouders of de oudere generatie in de familie had dit probleem. Meest vaak, tandengeknars overgenomen door de jongens;

Stress

  • kinderen psyche is zeer kwetsbaar en een aantal van de situaties het kind het nemen van te veel aan het hart, hebben een negatieve invloed op zijn emotionele toestand;

Het gebrek aan vitaminen

  • in dit geval is het probleem eenvoudig op te lossen met behulp van goed gekozen specialist vitamine complex;

Vermoeidheid

  • – studie, lessen in sportclubs en andere bezigheden kan een zware druk op het lichaam en de oorzaak van dergelijke effecten als bruxisme;

Malocclusie

  • ;

Adenoïden

  • – vergroot adenoïden kan leiden tot ongemak voor het kind en leiden tot de knersing der tanden;

Pathologie kaak

  • ;

De snijtanden

  • – als gevolg van de eigenaardigheden van het gebit kinderziektes kunnen veroorzaken baby ongemak dat leidt tot een rammelaar;

Helminthiasis

  • – dit feit heeft geen wetenschappelijke goedkeuring, maar afgaande op de opmerkingen van vele ouders, de wormen worden vaak begeleid door een knersing van de tanden.

Van slaapstoornissen

  het kind is moeilijk om te slapen, nachtmerries, vaak wakker in de nacht.

Het opslaan van een kind van het slijpen van de tanden in de nacht

41348e05f3df612d507b243adf5fa70a - Waarom wordt mijn baby zijn tanden te slijpen

Bescherming van de tanden

Als tandenknarsen ‘ s nachts is het sporadisch, maak u niet ongerust. Maar als je ziet deze acties regelmatig, u moet dringend advies van een neuroloog en een tandarts.

Om de tanden te beschermen tegen slijtage, experts raden het gebruik van speciale beschermende caps. Ter bescherming van de baby van abnormale sudorozhnoe kaak spieren tijdens de slaap, is toegewezen effectieve vitamine en mineralen complex.

Aandacht voor de psychologische, emotionele toestand van uw kind als hij in conflict met zijn collega ‘ s als hij zich in een kleuterschool of school, niet te gesloten in zichzelf. Proberen te maken van de baby voor het slapen gaan voor een maximaal comfort, niet scheldt hem uit, een verhaal vertellen, een liedje zingen samen, luister naar ontspannende rustige muziek. Je moet niet toestaan dat in de avond te emotioneel om te kijken naar tekenfilms, shows, computerspelletjes te spelen.

Overeenkomen met de mode van de dag dat de baby goed, wees er zeker van dat matige lichaamsbeweging en frisse lucht.

Mogelijke gevolgen van bruxisme

Als een kind knarst met haar tanden in de nacht, moet u bij het vinden van de oorzaak van bruxisme. Wanneer het niet behandeld wordt, kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder sterke wissen tandglazuur, abnormale groei van de tanden, ontsteking van de parodontale weefsels, losmaken en breuk van de tanden. Ook bruxisme kunnen leiden tot frequente hoofdpijn en krampen in de spieren van het gezicht.