vrouwengeheimen

06d2768921f8b37aa92e74242ca7c84c - Verklevingen na een keizersnede: symptomen en behandeling
stijl

Verklevingen na een keizersnede: symptomen en behandeling

Een natuurlijke levering is altijd de prioriteit van een verloskundige-gynaecoloog, maar de situaties zijn verschillend en vaak een keizersnede is de enige optie van de situatie. De belangrijkste complicatie van deze geboorten kan worden lijm ziekte, die leiden tot onvruchtbaarheid. Het voorkomen van het ontstaan van verklevingen na de keizersnede en wat te doen als ze komen? Wij zullen ingaan op deze kwesties.

Waarom de vorming van verklevingen na keizersnede

Keizersnede, zoals een operatie, is een schending van de integriteit van weefsels. In het lichaam activeren defense systeem voor het versnellen van de genezing van de wond processen. Begint te worden geproduceerd in een grote hoeveelheid van fibrine. Het is een soort van natuurlijke lijm, die nodig zijn voor de snelle genezing van weefsels. Wanneer een overmatige productie van fibrine gebeurt de verspreiding van de omliggende weefsels. (baarmoeder, buizen, eierstok -, darm-lussen) die leidt tot de ontwikkeling van de ziekte van de organen in het bekken.

Een andere oorzaak van adhesie is de chirurgische ingreep. Alle interne organen zijn bekleed door een enkele laag van het epitheel, zodat elk contact of de minste verschijning van het inflammatoire proces leidt tot de activering van de regeneratieve processen. Als een resultaat, het beschadigde epitheel van de interne organen zijn gemakkelijk “gelijmd” met elkaar, de vorming van verklevingen.

06d2768921f8b37aa92e74242ca7c84c - Verklevingen na een keizersnede: symptomen en behandeling

Naad na keizersnede

Oorzaken van verklevingen:

    langdurig gebrek aan zuurstof en voeding de weefsels; overmatig bloeden tijdens de operatie; aandoeningen van de interne organen; in de wond, geen vreemde deeltjes als gevolg van chirurgische manipulatie.

Symptomen

Na de geboorte, verklevingen kan mild, uitgebreid, evenals het hebben van een specifieke lokalisatie, al deze factoren hebben een directe invloed op de ernst van de symptomen van de ziekte. In het geval als het proces niet verder gegaan dan het bekken en is scherp voor de vrouwen kan treden de volgende effecten:

    uitgedrukt gelokaliseerde pijn in de onderbuik. Ze kunnen groeien op palpatie; subfebrile lichaamstemperatuur; tachycardie, zweten, extreme zwakte; dyspepsie.

In zeldzame gevallen kan het ontwikkelen van een gevaarlijke complicatie van intestinale obstructie. Typische symptomen zijn: opgeblazen gevoel, koorts, tekenen van vergiftiging en scherpe vertraging van de ontlasting en gassen voor twee of drie dagen.

De ziekte kan dragen intermitterende karakter van het voorbijgaande. De symptomen zullen zich van tijd tot tijd, zal niet worden uitgesproken. Meestal worden dit soort loop van de ziekte gepaard gaat met menstruatiestoornissen.

De chronische vorm van de ziekte is de meest gevaarlijke. De symptomen zijn mild, zodat de vrouwen niet onmiddellijk medische hulp inroepen. Het starten van de ziekte kan worden voor de behandeling van onvruchtbaarheid kan vele jaren duren.

Diagnose

Alle op dat moment bestaande methoden zijn niet betrouwbaar te bepalen van de omvang van de schade en de exacte lokalisatie van het proces. Om dit te doen precisie is alleen mogelijk door de laparoscopische chirurgie, de ingang van welke gebruikt kan worden voor de opbouw van verklevingen waardoor minimale schade aan het weefsel.

Methoden van behandeling van lijm-en vaatziekten

Er zijn de traditionele methoden en folk remedies voor de behandeling van verklevingen die hebben plaatsgevonden na de keizersnede en om andere redenen. Optimalno een combinatie van verschillende technieken en start de behandeling zo vroeg mogelijk.

70ee75ce2e4988a8d6607f51da1b7cd7 - Verklevingen na een keizersnede: symptomen en behandeling

Laparoscopie

Conservatieve methoden van behandeling

Voeding na de operatie moeten frequent en verwaarloosbaar. Van de geneeskunde, een goed effect Lidaza, Trypsine en andere soortgelijke enzym voorbereidingen. U kunt ze gebruiken als zetpillen en injecties. Medicijnen gericht op het verminderen van de hoeveelheid van verklevingen en versnellen weefsel regeneratie. Intraveneus, kunt u natuurlijk receptie sodium Thiopental. Bovendien, de arts schrijft de middelen die bevorderlijk is voor de bloedverdunners. Optimale medische therapie in combinatie met fysiotherapie. Helpt modder therapie, hirudotherapy (behandeling met bloedzuigers), elektroforese.

Bij radicale methoden van behandeling van verklevingen is de laparoscopie. Innovatieve technologieën zorgen voor een unieke werking, niet alleen voorkomt de ziekte, maar ook het voorkomen van herhaling na het uitvoeren van een laparoscopie.

De meest populaire laparoscopische technieken zijn de volgende:

    het gebruik van laser, wanneer tijdens de operatie wordt de pathologische proces te elimineren met een laserstraal; equidistance – dissectie van verklevingen treedt op in een dunne straal water onder hoge druk; elektrotherapie te verwijderen en het gebrek helpt de elektrische scalpel.

Tijdens de operatie kan de chirurg voorkomen dat nieuwe uiterlijk van verklevingen, het introduceren van een speciale medicinale stoffen tussen de organen van het bekken. Andere productieve manier is om wrap de inwendige geslachtsorganen dunne films van specifieke polymeren. Ze uiteindelijk volledig op te lossen, het voorkomen van de ontwikkeling van de ontsteking.

Traditionele behandelingen van verklevingen

Er worden ook met succes gebruikt in de praktijk van folk methoden van behandeling van de verklevingen die hebben plaatsgevonden na de keizersnede. Ze zijn gebaseerd op lange-termijn gebruik van geneeskrachtige kruiden. De meest populaire afkooksel van weegbree, St. John ‘ s wort, milk Thistle en moeder en stiefmoeder. Methoden voor het opstellen van de dezelfde voor alle kruiden. 15-30 gr. het droge kruid moet neem 200 tot 300 ml water. Voeg toe aan de droge ingrediënten en doe in een waterbad gedurende 15-20 min de verkregen oplossing stam en drinken gedurende de dag in kleine porties.

25c08cb48de9d8adbb337e989873ce95 - Verklevingen na een keizersnede: symptomen en behandeling

Fitopreparations tegen verklevingen in het bekken

Voor het gemak klaar kopen apotheek kruiden formules, en verpakt in handige theezakjes. Een grote hulp alcohol tinctuur van cinquefoil, hooggelegen baarmoeder of aloë. Ze worden zelf gemaakt of gekocht afgewerkte producten in de apotheek netwerk. Tincturen te gebruiken cursus 15-20 druppels van 15 tot 20 dagen, maak dan een maand pauze en start een nieuwe cursus.

Lijnzaad en blauwe klei worden gebruikt als een genezing van toepassing. Voeg ze toe aan de onderbuik moet worden in de avonduren. Het toevoegen van pre-gekookt water voor het verkrijgen van een uniforme suspensie. Grondstoffen zijn gelijkmatig verdeeld op het doek en op de buik de hele nacht.

Preventie

Keizersnede kunnen leiden tot de vorming van verklevingen en leiden tot onvruchtbaarheid. U kunt dit voorkomen door strikte naleving van de medische aanbevelingen, matige fysieke activiteit van de eerste dagen na de operatie en evenwichtige verwaarloosbare macht. Opnemen in het dieet van veel natuurlijke vezels, vitamine-en mineralenpreparaten.