vrouwengeheimen

210c68acd0f700231de2a2d7c9660c30 - Spataderen van het kleine bekken bij vrouwen: symptomen en behandeling opties
stijl

Spataderen van het kleine bekken bij vrouwen: symptomen en behandeling opties

Spataderen van kleine bekken zeer verraderlijke ziekte voor een lange tijd, niet manifesteren pathologische symptomen. Als de tijd om de ziekte te herkennen? Het beschrijven van de symptomen, productieve methoden van behandeling en preventie.

Achtergrond en risico groepen

Onder Spataderen van het kleine bekken bij vrouwen verwijst naar een ziekte in de loop van de ontwikkeling van de veneuze wand worden minder elastisch en verruimen in diameter.

De ziekte kan zich ontwikkelen wanneer een vrouw in de vruchtbare leeftijd. Ook varicosity van de organen in het bekken kunnen ontwikkelen in de periode van de puberteit, wanneer een jonge lichaam ondergaat een aanzienlijke metamorfose en hormonale schommelingen. In dit geval, de ziekte is minder zichtbaar en is het niet symptomatisch. De enige zichtbare manifestatie van verhoogde intensiteit van kwijting van de genitale organen.

Het uitgangspunt van de ziekte wordt beschouwd als een omgekeerde vulling van bloed, veroorzaakt door het platte en vergrote baarmoeder. Vaak is dit treedt op wanneer de herstructurering van de hormonale de natuur tijdens de periode van de dracht. Momenteel is deze ziekte kan worden veroorzaakt door:

  langdurige vaststelling van hormonale methoden; – het gebruik van hormonale anticonceptie; reguliere stop geslachtsgemeenschap anticonceptionele doeleinden; seksuele disfunctie (anorgasmie); pijn die optreedt tijdens het vrijen; meerdere zwangerschappen; een sedentaire levensstijl in de voorkant van, of overmatige lichamelijke arbeid; erfelijke factor.

Spataderen van kleine bekken tijdens de zwangerschap

210c68acd0f700231de2a2d7c9660c30 - Spataderen van het kleine bekken bij vrouwen: symptomen en behandeling opties

Spataderen van kleine bekken tijdens de zwangerschap

De ontwikkeling van spataderen in het bekken tijdens de zwangerschap verdient speciale aandacht. Volgens de statistieken van invloed op zwangerschap heel vaak — volgens de officiële statistieken, de ziekte treft ongeveer 30% van de toekomstige moeders. Het is vaak zwangerschap is een voorwaarde om de lancering van de pathologie, het gevolg is van:

  in het lichaam tijdens deze periode drastisch verhogen van de hoeveelheid vrouwelijke hormonen; veneuze wand zijn gecomprimeerd door de baarmoeder, significant veranderd in grootte. Als een resultaat, vormden een onderpand pad van bloed uitstroom. Zodra de geboorte vond plaats, de aders in het bekken, is sprake van een omgekeerde ontwikkeling en vereisen een volledige restauratie.

Symptomen van de ziekte

De belangrijkste symptomen van spataderen in de vrouwen in het bekken zijn:

  pijn in de buik, passeren in de onderrug. De pijn is dof, de pijn, de intensiteit is afhankelijk van de Algemene toestand van de gezondheid van vrouwen, acute ernst van het premenstrueel syndroom, vergezeld van hevige pijn, ernstige menstruatie; overgevoeligheid van de genitale organen; de toename van de intensiteit van het lozen; afwijkende menstruatie cyclus; problemen met plassen; gevoel van stagnatie in het bekken tijdens het langdurige verblijf in één positie.

5495da54aa74b89b2cfa392321e2537c - Spataderen van het kleine bekken bij vrouwen: symptomen en behandeling opties

Symptomen van spataderen

Wat is de behandeling van spataderen

3 bekende soorten van deze ziekte, die wordt bepaald door het meten van de breedte van de getroffen aders. Houdt ook rekening met de lokalisatie van de ziekte:

Ik degree – Wenen bereikt een diameter van 0-5 cm, het lumen van het vat topoloveni;

II graad – diameter van de aders 0, 6 — 1 cm, gemeten spataderen van de eierstokken aderen (losse type);

Graad III de ader diameter bereikt meer dan 1 cm, wordt opgemerkt parametrilla lokalisatie.

De diagnose van de ziekte

De detectie van de ziekte beoefend complexe methoden waarmee het mogelijk is om nauwkeurig te bepalen van de omvang en aard van de ziekte:

  een grondig onderzoek van de organen in het bekken van de patiënt met vasculaire Doppler-echografie op te sporen pathologie; verplichte procedure is laparoscopie, de resultaten van die bepalend zijn voor het feit van de noodzaak voor ligatie van de ovariële aderen; echo (transabdominal en transvaginale); x-stralen (langs venografie); CT-scan (indien verkregen gegevens zijn onvoldoende); Chrismation venografie.

ec8f30c77716a4c4f0ac02b2f0635603 - Spataderen van het kleine bekken bij vrouwen: symptomen en behandeling opties

Echo van de organen in het bekken

Methoden van conservatieve behandeling

Volgens deze methode wordt uitgegaan van langzame, geleidelijke afschaffing van de symptomen van de ziekte. Om dit te bereiken, stelt een radicale verandering in de manier van leven: stel een bevoegde evenwicht tussen actieve en passieve bezigheid. De patiënt moet de balans van de voeding en een speciaal dieet te volgen. Conservatieve behandeling van spataderen in het bekken rekening houdt met het bioritme van de vrouwen, zodat de patiënt een voorstel voor een set van zachte oefeningen. Voor een effectieve behandeling van de patiënt nodig is om de controle van de tijd doorgebracht in een verticale positie. Voor de beste resultaten, toewijzen phleboprotector (Detralex, Venoruton, enz.), evenals esteganografia drugs. Zeer populaire hirudotherapy — het gebruik van bloedzuigers die moeten worden gezet in het stuitbeen, vnutrivlagalischnye.

De traditionele geneeskunde in de strijd tegen spataderen

  Voordat u probeert een folk behandelmethoden, is het noodzakelijk uit te sluiten volledig uit het dieet van kruidig en zout voedsel. Rokers zullen hebben om zich te onthouden van alcohol, tabak en die van alcohol. Als je voelt zwaar gevoel in het bekken en de benen, het maken van een tinctuur van de Kalanchoë. Hak het, giet de wodka of alcohol in gelijke verhoudingen. Ontvangen tinctuur WRIJF de onderrug en de benen voor 3-4 weken, terwijl het gaas zal niet verdwijnen. Effectieve comprimeren van Werbowy takken. Ze hebben behoefte aan een goede hak, plaats in kaasdoek of omwikkeld met een bandage, en vervolgens toegepast op het getroffen gebied. Houd het kompres te 2-3 uren, indien nodig herhalen. Het is aanbevolen om te proberen het recept, normaliseert de bloedcirculatie. De essentie is dat je een goede stoom, maak dan alcohol comprimeren. Het maken van een dergelijk complex is het beste voor het slapen gaan, zodat het effect was het meest effectief. Indien dit niet mogelijk is, maak een kompres op minstens 3-4 uur. Tinctuur van brandnetels: giet 2 eetlepels van de plant Kop kokend water. Vertrekken voor een dag, dan neem drie keer per dag een kwart Kopje. De duur van de behandeling — een maand.

1e8d9562f89ce4e32428a21b380ecfdf - Spataderen van het kleine bekken bij vrouwen: symptomen en behandeling opties

Tinctuur van de brandnetel tegen spataderen van het bekken

Gymnastiek met spataderen van kleine bekken

De meeste van de aanbevolen oefeningen worden uitgevoerd vanuit een liggende positie. Patiënten die al bekend zijn, eenvoudig uit te voeren oefeningen: berk, Fiets, schaar. Hun algoritme is gericht op de ontwikkeling van de benen, de rug geen last van overbelasting.

Probeer de volgende oefeningen:

No. 1

  een staande positie, plaats de voeten parallel, stijgen op sokken, dan vallen; het aantal herhalingen: 25-30.

No. 2

  een staande positie, houd de hielen bij elkaar, de tenen uit elkaar, stijgen tot aan de tenen, dan laat jezelf; aantal herhalingen: 30.

No. 3

  sta rechtop, verspreiden hielen uit elkaar; sokken zullen overeenkomen. Pripodnimaet sokken 25-30 keer. Ook, vergeet niet om te doen de gebruikelijke fiets, en berk, maar zorg dat de benen recht.

Chirurgische behandeling

Chirurgische methode oplossing — radicale maatregel. Het is enkel toegankelijk als de methoden zijn conservatieve en traditionele geneeskunde juiste resultaat heeft niet gebracht en de ziekte actief vordert en dreigt te gaan in de fase van decompensation.

De methode van chirurgische interventie wordt geselecteerd op basis van de lokalisatie van overtredingen, en het gaat om de volgende procedures:

  afgebonden, de eierstokken ader; gebonden seks Wenen (vaak de procedure wordt gecombineerd met miniphlebectomy); operationele methodologie Troyanova-Trendelenburg (crossectomy gezocht in de pathologie van de onderste ledematen aderen). De Procedures en operationele methoden zijn uitsluitend geselecteerd op basis van de individuele kenmerken van de patiënt, de huidige staat van haar gezondheid en lichaam als een geheel.

Spataderen in het bekken – en vaatziekten, veroorzaakt door een ongezonde levensstijl en het gebrek aan aandacht voor hun eigen gezondheid. De moderne vrouw is gedwongen om alles te doen op de gaan, te vergeten over de belangrijkste — gezondheid en welzijn. Indien voor de behandeling van ziekte in een tijdige wijze, het is mogelijk om te vertragen de ontwikkeling of om volledig te ontdoen van het. Na detectie van de eerste symptomen van spataderen moet geen tijd verspillen en om zichzelf te verwijzen naar een specialist toe te wijzen bevoegde therapie.