vrouwengeheimen

185e3aecb3a31ad0cdfc9966ed87d196 1024x678 - Motor olie en hun kenmerken, de eisen, classificatie, een overzicht van populaire merken
stijl

Motor olie en hun kenmerken, de eisen, classificatie, een overzicht van populaire merken

De meeste automobilisten die bezorgd zijn over de technische staat van de voertuigen zijn bezorgd over motorolie types en eigenschappen. Van indicatoren voor de kwaliteit en de prestaties zijn afhankelijk van de juiste werking van de motor van de auto en de duur van de operatie. In dit artikel zullen we praten over de basis-indeling van het product en het presenteren van een overzicht van de compatibiliteit van merken en oliën.

185e3aecb3a31ad0cdfc9966ed87d196 - Motor olie en hun kenmerken, de eisen, classificatie, een overzicht van populaire merken

Eisen aan motor-olie

Het belangrijkste doel van de oliën zorgen voor een efficiënte smering van de interne elementen van de rotary en zuigermotoren. In de samenstelling van het product – basisoliën en additieven die helpen het koelen van de onderdelen die kunnen interageren met het werk.

Wanneer het vinden van de motor smering systeem componenten verbrandingsmotor en op de oppervlakken van de onderdelen, onderhevig is aan invloeden van verschillende soorten, namelijk, mechanische, thermische en chemische. Factor van invloed op de kenmerken die van invloed zijn op de duur van de periode van de bewerking.

Bij het kiezen van een smeermiddel voor de motor, is het belangrijk om te zorgen voor volledige naleving van drie kenmerken: de bouw van de machine, de operationele omstandigheden en de eigenschappen van het smeermiddel.

20aef94e4932c7112b23dff656f1476c - Motor olie en hun kenmerken, de eisen, classificatie, een overzicht van populaire merken

Alvorens te kopen, zorg ervoor dat de olie voldoet aan de onderstaande parameters:

  • Heeft in relatie tot de onoplosbare insluitsels

Hoge reinigende, solubilisation en dispergirujut-stabiliserende eigenschappen

  • . De functie die helpt bij het reinigen van de onderdelen van de verontreiniging.

Beschikt over een hoge thermische en thermo-oxidatieve capaciteit

  • dat zal toelaten een beter gebruik van de motor glijmiddel voor het koelen van de hete zuiger en zuigerveren. Heeft de mogelijkheid om een doeltreffende bescherming van de onderdelen van de motor slijten,

Het neutraliseren van het zuur

  • .

Heeft geen invloed op metalen onderdelen van de motor corrosie

  • in het proces, en langdurige downtime.

Biedt het starten van de motor in koude toestand

  • efficiënte verpompbaarheid van het smeermiddel en betrouwbare smering van de onderdelen in extreme omstandigheden.

Compatibel met het materiaal van de productie van afdichtingen

  • voor uitlaatgas nabehandeling.

Niet het maken van schuim

  • in koude en warme omstandigheden.

Heeft een laag verbruik

  de hitte en de lage volatiliteit.

motor olie

Indeling

Sinds het begin van de vorige eeuw werden ze verdeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van de mate van de viscositeit van het smeermiddel. Een dergelijke indeling van het systeem ontwikkeld en uitgevoerd door de specialisten van de American society of automotive engineers (SAE), onmiddellijk erkende fabrikanten van de motorolie en hun consumenten, dat is veel makkelijker deze te vergelijken met de apparatuur.

Deze divisie is actief gebruikt om te pick-up motor olie, hun merk en specificaties afhankelijk van de eisen van de klant.

Voor de scheiding van vetten, afhankelijk van de toepassing maakt gebruik van een systeem dat is ontwikkeld door de Vereniging van Europese autoconstructeurs (ACEA). Er wordt veel aandacht besteed aan de ACEA standaard oliën voldoen aan de eisen van de ecologische norm Euro.

Afhankelijk van de chemische samenstelling en de methode voor de productie van basisolie is een mineraal dat volledig is gemaakt van geraffineerde aardolie producten, of synthetisch. Fabrikanten van smeermiddelen ontworpen semi-synthetisch smeermiddel verkregen door de toevoeging in minerale supplementen.

Voor de viscositeit (SAE)

Onder de bepalingen van de SAE-norm, zijn algemeen aanvaard in de internationale niveau, motor vetten zijn verdeeld in verschillende groepen, afhankelijk van hun viscositeit-temperatuur kenmerken. Technische olie is één van de 17-jaar-viscositeitsklassen:

  8 winter: 0W; 2,5 W; 5W; 7,5 W; 10W; 15W; 20W; 25W; 9 jaar oud: 2,5; 7,5; 10; 20; 30; 40; 50; 60.

787ba10f1985ce6f6061c548646f2a21 - Motor olie en hun kenmerken, de eisen, classificatie, een overzicht van populaire merken

De letter W geeft de gebruiker de mogelijkheid van het gebruik bij lage temperaturen zonder verlies van hun oorspronkelijke kenmerken. Voor oliën categorie fabrikanten geven niet alleen de waarde van de minimale viscositeit van 1000, maar de minimum temperatuur van de motor (minimale bedrijfstemperatuur). Volgens de eisen van de norm SAE olie die behoren tot de categorie van de winter aanbevolen voor gebruik bij temperaturen:

  0W tot -35; 5W – -30; 10W tot -25; 15W – en-20; 20W – -15.

Smering categorie multigrade SAE worden aangewezen door een dubbel aantal: het eerste deel geeft de viscositeit bij lage temperaturen, de tweede als positief.

Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden van de motor van het voertuig, SAE olie wordt geadviseerd om pick-up speciale tabellen viscositeit.

motor olie eurol

ACEA standaard

Motorolie ACEA standaard kan verwijzen naar één van de categorieën:

A/B

  • – gemeenschappelijke oliën die gebruikt worden voor benzine-en diesel motoren;

C

  • smeermiddelen gekenmerkt door een hoge compatibiliteit met katalysatoren;

E

  – geschikt voor zware dieselmotoren in zware omstandigheden.

7bc6fc8a01f1f4dd4ca0af828e9b5c8a - Motor olie en hun kenmerken, de eisen, classificatie, een overzicht van populaire merken

De olie van de bovenstaande categorieën zijn onderverdeeld in de subgroepen:

A/B:

  • A1/B1; A3/B3; A3/B4; A5/B5;

C:

  • C1; C2; C3; C4; C5;

E:

  E4; E6; E7; E9.

Voor de keuze van olie, geproduceerd in overeenstemming met de eisen van de ACEA standaard, raden wij u aan gebruik van speciale professionele tafel selectie.

motorolie castrol

Groepen van motoroliën en hun toepassing

In de gegeven tabel geeft de indeling van de olie-afhankelijk van hun toepassing:

Groep de oliën volgens GOST
Een groep van olie door API
Omvang

Een
SB
Geen nieuwe motoren (benzine, diesel)

B1
SC
Malabaricone draaiende motoren op benzine

B2
CA
Malabaricone motoren op diesel

B1
SD
Medium motoren, werkt op benzine

B2
CB
Medium motoren op diesel

G1
SE
Krachtige motoren die werken op benzine en gebruikt in zware omstandigheden

G2
CC
High-aangedreven motoren met diesel (geen kosten met lichte boost)

D1
SF
High-aangedreven motoren op benzine en gebruikt zelfs moeilijker omstandigheden dan voor de groep G

D2
CD
High-aangedreven motoren op diesel brandstoffen (met drukvulling)

E1
SG
High-aangedreven motoren op benzine, die gebruikt worden in zelfs meer ernstige aandoeningen dan voor de groep D

E2
CF-4
High-aangedreven motoren met diesel bediend, zelfs in moeilijker omstandigheden dan voor de groep D

Eigenschappen van motorolie

765dc5576c26b0997973b9c8f5c38972 - Motor olie en hun kenmerken, de eisen, classificatie, een overzicht van populaire merken

De belangrijkste eigenschappen van de motor-oliën zijn:

  Viscositeit – het belangrijkste kenmerk van een smeermiddel, bepaalt het type van de motor te gebruiken. Carbon is de parameter die de neiging van de olie-tot de vorming van hars en deposito ‘ s. As-inhoud – het bedrag van de additieven in de olie, de vorming van de as na de verbranding van het smeermiddel. Oliën met een hoog asgehalte hebben een sterke neiging tot koolafzetting. De inhoud in de boter stoffen die verstopping van filters en olie passages, die bijdragen tot een hevige slijtage. De inhoud van de samenstelling van de olie van het water, het verbeteren van prestaties en het beïnvloeden van de prijs. Nummer van het basisstation is het kenmerk dat bepalend is voor de hoeveelheid zuren en logen in de samenstelling. Wassen eigenschappen. Pour point wanneer de vloeibare olie verlies van mobiliteit. De kleur en helderheid.

motorolie sae sw-40

De risico ‘ s van vertraging in termen van olie verversen

Autofabrikanten raden om de olie gegoten in de benzine-of dieselmotor. Als u niet volgen van de aanbevelingen, u zal worden geconfronteerd met de gevolgen:

  olie, het verlies van kenmerken door het hoge gehalte in de samenstelling van de slijtagedeeltjes zal beginnen met het verstoppen van het filter; ontbindend de basis zal vallen in sediment; door het proces van ontwikkelen van resinification, begint het proces van “lijmen” elementen van de motor en de olie congestie snelwegen; fail musopriani; onderdelen van de motor, van hoge kwaliteit zonder smering, beginnen te degenereren, wat resulteert in het falen van de hele unit.