vrouwengeheimen

f6fa5ff394fd23f66be4cdb411d7095d - Kleur psychologie in het interieur
stijl

Kleur psychologie in het interieur

Wat is de invloed van kleur op de mens? Welke kleuren zijn beter geschikt voor het interieur? Wat u moet weten bij de keuze van het kleurenpalet van het interieur? Laten we eens kijken naar de vraag van de psychologie van kleur in het interieur van woonruimtes en de impact die kleur kan hebben op de stemming van een persoon.

Het effect van kleuren op de menselijke psyche

Psychologen experimenteel bleek dat de mensheid al lang wisten dat onder de invloed van kleur verandert stemming van een persoon en zelfs fysiologische processen. Dus, de kleur kan van invloed zijn op de druk niveau, hartslag, kleur kan de eetlust, het bevorderen van ontspanning van het zenuwstelsel. De kleur kan verbeteren en remmen emotionele toestand, vele kleuren beveiligd bepaalde stabiele verenigingen die roepen soortgelijke emoties in verschillende mensen.

Een grondige studie van de kleur in de psychologie te beginnen in de 20e eeuw, Max Luscher kleur test ontwikkelt, die je toestaat om de stemming en geestelijke toestand van de mensen. Van bijzonder belang zijn theorie over de psychologische werking van kleur krijgt in de leeftijd van design en reclame. In marketing studies van de nuances van de mogelijke impact van het gebruik van kleuren op de menselijke emoties. Kleur psychologie is het vergaren van informatie over wat een kleuren, wat is de impact op de menselijke psyche en deze informatie wordt actief gebruikt in het interieur, om dat het een man was warm in de kamer.

Psychologische eigenschappen van kleuren

Traditioneel, de kleuren roepen associaties en emoties:

Blauw.

  • Het is de kleur van de geest en de intelligentie, vermindert de stress, veroorzaakt dieper in zichzelf. Vanuit een psychologisch oogpunt, deze kleur is perfect voor kantoren.

f6fa5ff394fd23f66be4cdb411d7095d - Kleur psychologie in het interieur

  • De blauwe kamer

Geel.

  • De kleur van de vreugde van de zon. Zorgt voor een heleboel positieve emoties, vooral de warme optie. Het is goed voor kinderen kamers, receptie voedsel. Goed voor het contact met mensen en verbetert de stemming, dus perfect voor in de huiskamer.

Groen.

  • De kleur van de natuur, de harmonie. Weelderige groen roept positieve emoties van plezier en tevredenheid met het leven. Geschikt voor slaapkamers, woonkamers.

Zwart.

  • De kleur van onderdrukking en duisternis, zo in grote hoeveelheden is ongewenst in een residentiële inrichting. Maar combinaties met andere kleuren kan geven van positieve emoties, trekt de aandacht en concentratie te verbeteren. Over mensen die kiezen voor een zwarte kleur in het interieur, kunnen we zeggen dat ze zijn zelfvoorzienend, vertrouwen hebben in hun acties, vastberaden.

219dd7b51a4e8725653eaa2b11a5f579 - Kleur psychologie in het interieur

  • Zwart interieur

Witte.

  • Een veelzijdige kleur die absorbeert alle harmonische veroorzaakt een gevoel van zuiverheid en ongerepte wereld.

Rood.

  Is de kleur van passie, omdat het zorgt voor sterke reacties en emoties. Verhoogt de activiteit van de psyche, langdurige blootstelling aan deze kleur kan leiden tot agressie en irritatie.

Hoe kies je een kleur voor de residentiële interieur

Het kiezen van kleuren voor het interieur uit het oogpunt van de psychologie, die u nodig hebt om te begrijpen hoe het palet van de kamer zal van invloed zijn op de mensen die er leven. Er zijn Algemene richtlijnen voor het gebruik van kleur in verschillende kamers:

Voor in de woonkamer

  • – de beste optie is een warm palet, de voorkeur beige, geel, oranje, lichte rode, zachte bruine tinten. Dit gamma past bij de warme relatie tussen mensen en dus niet verminderen van de toon.

Voor de keuken

  • aanbevolen ingetogen kleuren in warme kleuren: geel, oranje, rood, licht van kleur, natuurlijk hout. Maar we moeten niet vergeten dat de rode, gele en oranje stimuleren de eetlust. Ook voor de keuken een mooie licht groene kleur, die verkwikt, en dringt aan op de optimistische, en wat is er nodig in de ochtend?! Het minst van al voor de keuken en de eetzaal geschikt blauwe kleur, als het remt de activiteit van de mens.

abfd982fe81b6794bfc38e93909a4427 - Kleur psychologie in het interieur

  • Groene keuken

Voor slaapkamer

  • de perfecte bloemen zijn delicate kleuren lila, lavendel, verse groenten, de kleur van de blauwe lucht. Ze kalmeren de geest en helpen om de persoon te ontspannen voor het slapen gaan. Maar de verzadigde kleuren, vooral rood, worden niet aanbevolen in de slaapkamer, als ook het stimuleren van de geest, leiden tot een stijging van de bloeddruk, en dit is niet handig voor het slapen gaan.

Voor de badkamer

  de gebruikelijke kleuren zijn wit, blauw en licht groen. Echter, psychologen zeggen dat de badkamer is de plek waar je je kunt laten leiden door persoonlijke voorkeuren en kies een favoriete kleur dat zal altijd een lust voor het oog.