vrouwengeheimen

b4803df12320b50a3beba75123c2a63d - Het wegwerken van een schimmel in de bloem pot
stijl

Het wegwerken van een schimmel in de bloem pot

Bij de verzorging van kamerplanten veel beginnende tuiniers zien dat er in de pot was er schimmel. Waarom het vormen en hoe zich te ontdoen van het? Beschrijf de redenen voor de RAID op de bodem van de planten en de manieren van omgaan met deze plaag.

Factoren die van invloed zijn op de vormgeving van de schimmel

De mal is van gehele kolonies van micro-organismen, de voortplanting van de fabriek kunnen sterven. Al die geconfronteerd worden met dit probleem, er rekening mee dat het elimineren van bepaalde factoren, u kunt het voorkomen van ernstige problemen.

Waarom is er een schimmel in een bloempot met home vegetatie? De reden is simpel. Dit is meestal fouten in de verpleegkunde. Zaplesneveluju kan worden gevormd door de volgende omissies in de zorg:

    overmatige irrigatie — bodem mislukt om water te absorberen; irrigatie met koud water; lage temperatuur in de kamer te vochtig lucht; stremming in het gat en slechte drainage; lage kwaliteit van de ondergrond; * het ontbreken van ventilatie, tocht – bloem staat op het raam of de deur.

De impact van de schimmel slecht invloed op de toestand van de andere ruimte. De jonge scheuten kunnen sterven, jonge plant als geheel verliest zijn normale activiteiten en begint te “kwetsen”. Mallen voor individuele gezinnen zijn er verschillende hulpmiddelen is het belangrijk een onderscheid te maken tussen de soorten ter bestrijding van de schimmels.

b4803df12320b50a3beba75123c2a63d - Het wegwerken van een schimmel in de bloem pot

Schimmel in de bloem pot

De eliminatie van beschimmelde

Inzicht in de oorzaken van “infectie”, het is tijd om te beginnen met het elimineren van problemen.

    • De beste manier is om de transplantatie van de plant in een nieuw huis, de grond of verraden haar behandeling. Het vervangen van de toplaag van de aarde alleen de tijd zal het verwijderen van de schimmel en het maken van een visuele effect plaque te verwijderen. De nieuwe pot moet een goede bouw

Drainage

    en het ontstoppen van de gaten in de bodem van de pot, zodat het overtollige vocht vrij kan verdampen van de aarde. Als onderdeel van de preventieve procedures, kunt u transplantatie van de bloem in een nauwe pot (in de veronderstelling dat de wortels zijn geplaatst). Voor te bereiden voor de transplantatie zelf, de gerechten moeten goed gekookt en gedroogd. Op de bodem van een kleine pot is gevuld met drainage. Nieuwe land moet goed worden gestoomd, het vernietigen van de mogelijke schimmelsporen en ongewenste organismen. Vergeet niet, de aankoop van gronden behandeling vereist. Het is genoeg om te houden van de bodem over het hete water. Na het planten van de bodem op de top kunt u bestrooi met gemalen klei, steentjes of fijn zand. Dit zal zorgen voor extra water en ventilatie.

Extreme maatregelen in de oorlog met de beschimmelde touch

Voor gevorderde gevallen van vernietiging van een schimmel in de tuinbouw markten de verkoop van chemische producten voor de bestrijding van de kolonies van de schimmel. Voorbereiding fundazol (2G.) opgelost in een liter water, deze oplossing voor het irrigeren van de grond en de behandelde bladeren.

Beter om deze methode te gebruiken in extreme gevallen resort aan natuurlijke manieren. Zure omgeving remt de voortplanting van de schimmel, zodat kleurloze kristallen van citroenzuur — trouwe assistent. Een zak van zuur of een halve citroen moet verdund worden in water. Het gebruik van de oplossing voor de eerste watergift na de transplantatie. Helpen kan eenvoudig geactiveerd houtskool of hout as. Het toevoegen van hen in de grond om te voorkomen dat in de vroege stadia, kunt u zich te ontdoen van schimmel in een pot zonder het transplanteren van de plant.

30d35ddd7e27fb9805691c7df27a1efe - Het wegwerken van een schimmel in de bloem pot

Transplantatie bloem

Preventieve maatregelen

Om bloem kamer blij met haar schoonheid en de aanval wordt niet herhaald, is het noodzakelijk acht te nemen preventieve maatregelen. Eerste van alles, moet u rekening houden met de voorkeuren van uw favoriete planten.

De temperatuur in de kamer: sommige, zoals zon, anderen schaduw. Plaats de bloemen beter op de planken in een aangewezen gebied met voldoende verlichting in de kamer. Water de zaailingen moeten gebruik maken van de stilstaand water, water uit de kraan is te krap voor het vocht in de bodem. Ideal – gefilterde vloeistof. Voor irrigatie wordt aanbevolen om in het water een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat, het geeft een droog-en antibacteriële werking. Het is ook belangrijk om regelmatig te maak de bovenste laag van de bodem, maar niet te diep, om beschadiging van de wortel. Het gat op de bodem van de pot zal zorgen voor de circulatie van het water en de lucht in het substraat, hoog-kwaliteit drainage speelt ook een rol in het leven van de plant. Zonder de wortels beginnen te rotten.

Het kopen van grond voor de aanvoer van planten, is het belangrijk om zich te concentreren op de samenstelling van de bodem en het kopen in een speciaalzaak. Er zijn antibacteriële additieven voor het voeden van de bodem.

Ontdekte schimmel in de pot van bloemen is geen ramp. Als de tijd neemt om de zorg en het elimineren van de negatieve factoren, de verschijning van de schimmel kan niet inhalen een kleine zelfgemaakte kas.