vrouwengeheimen

f741b8be2cee84cf036475cd155a825c - Een opslagplaats van vitamines: voordelen van de bes
stijl

Een opslagplaats van vitamines: voordelen van de bes

Van jongs af aan hebben we voortdurend te horen dat je nodig hebt om te eten van de bessen, want het heeft veel vitaminen. Wat zijn deze nuttige eigenschappen van de bessen die groeien in elke tuin? En wie is deze bes kan schadelijk zijn? Laten we eens kijken naar deze en andere onderwerpen in meer detail.

Gebruik bes

De chemische samenstelling van de zwarte bes is rijk en boeiend. Ze bevatten alles wat een persoon nodig heeft om het handhaven van de gezondheid en immuniteit. Bessen zijn een uitstekende bron van vitaminen, mineralen, organische zuren en andere voedingsstoffen. Als je het vergelijkt met de inhoud van vitaminen en mineralen zwarte bes en kant-en-klare vitamine tabletten, zie je niet veel verschil is in de formuleringen. In het bijzonder, zwarte bessen bruikbaar zijn voor mensen met de volgende ziekten:

f741b8be2cee84cf036475cd155a825c - Een opslagplaats van vitamines: voordelen van de bes

Bessen

    hart-en vaatziekten, verzwakt immuunsysteem, gastro-intestinale ziekten, uitputting, atherosclerose, hoge bloeddruk, bronchitis, bloedarmoede, angina pectoris, obstipatie, blaasontsteking, eczeem.

De uniciteit van de BlackBerry is dat als het is met warmte behandelde voedingsstoffen worden opgeslagen in bijna hetzelfde bedrag als wanneer je eet de bessen vers. Daarom is de voorbereiding van gestoofd fruit, jam, of te bevriezen, kunt u erop vertrouwen in de veiligheid van vitamines en mineralen.

De zwarte bes bevat record hoeveelheden van vitamine C, een totaal van 20 bessen per dag kan voorzien in de dagelijkse behoefte van ascorbinezuur. De rode bes is superieur aan zwart de inhoud van retinol. Witte bes wordt in de laatste plaats in termen van vitaminen en mineralen, maar het komt op de hielen van hun “broeders”.

Natuurlijk, krenten effectief gebruikt om te voorkomen dat deze ziekten dan voor de behandeling. Speciale aandacht voor deze bes is de moeite waard te betalen rokers. Nicotine remt de volledige absorptie van vitamine C, het lichaam is niet altijd voldoende ascorbinezuur. Het eten van de bessen, het lichaam is meer waarschijnlijk om de dagelijkse behoefte van de vitamine.

Gebruik bessen bladeren

6c2569d548379970bdc219e88a6ea813 - Een opslagplaats van vitamines: voordelen van de bes

Gebruik bessen bladeren

Samen met de bessen, bessen, bladeren zijn een voordeel voor het menselijk lichaam. Ze bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten die de strijd radicalen. Afkooksels en infusies hebben een ontstekingsremmende en desinfecterende actie. Het is aanbevolen om te drinken een afkooksel voor de behandeling van blaasontsteking, sommige vormen van maagzuur, jicht, verbeteren de stofwisseling en de behandeling van bepaalde types van ziekten van de nieren en de lever.

Actief gebruik maken van de bladeren van de bes in cosmetische doeleinden. Op basis van afkooksels doen maskers en baden voor je nagels. Te versterken haarzakjes en het herstellen van de natuurlijke Glans haar bouillon haar spoelen en zelfgemaakte shampoo.

Koffie met bessen bladeren

Juiste tijd om te verzamelen de bladeren van de bessen is de bloei periode van de plant. Op dit moment zijn de bladeren en knoppen zijn geoogst, de hoogste concentratie van voedingsstoffen. Als je het gemist deze periode, die plaatsvindt in juni, dan is van juli tot September, de bladeren hebben ook voordelen voor het lichaam, maar in iets kleinere hoeveelheden. Maar in deze maanden, de geur van de bladeren is meer uitgesproken.

Thee van de bladeren van de zwarte bes is geïndiceerd voor verkoudheid, griep, keelpijn. Geschikt voor thee van de bladeren vers geplukt en gedroogd. Voor een theepot met een inhoud van 500 ml is voldoende twee eetlepels gemalen bladeren van zwarte bessen. Ze hoeft in te vullen met warm water en laat steil voor 15 minuten. In thee die u kunt toevoegen aalbessen, frambozen, aardbeien, munt en andere additieven aan smaak.

8d6947344fdc8720f87acf74ab2c70eb - Een opslagplaats van vitamines: voordelen van de bes

Koffie met bessen bladeren

Contra-indicaties

Gebruik bes is niet te ontkennen, maar niet alle aanbevolen voor gebruik. Aalbessen kunnen schade toebrengen aan mensen die lijden aan hepatitis, maag zweren, bloeden stoornissen, oxaluria, had een hartaanval of een beroerte. Vrouwen die borstvoeding geven moeten zich onthouden van het eten van bessen, omdat het kan leiden tot diathese bij kinderen.