vrouwengeheimen

db0c65ca9fa90d4541601f828ee34b27 - Een goede verzorging van violet thuis
stijl

Een goede verzorging van violet thuis

Saintpaulia of violet — een van mijn favoriete kamerplanten. In eerste instantie, de habitat — Subtropisch Afrika. De teelt van viooltjes heeft zich in vergelijkbare omstandigheden om te zien de prachtige bloeiwijze.

Professionele bloemisten vordering opnieuw de perfecte omgeving, maar beginnende kwekers verloren. Grillige bloem vereist speciale temperatuur, luchtvochtigheid. Dus, alle van een tropische plant.

Essentiële habitat voor viooltjes

Zodat de bloem wortel en gaf een mooie outlet en ik voelde me goed, nodig om zorg te nemen van het volgende:

Licht

Planten hebben zonlicht, maar niet direct agressief. Anders worden de bladeren krijgt branden, die van invloed zijn op hun textuur. Bij het kiezen van een plaats voor de pot, begeleid door het Noord — Oosten venster. Als u de bloem in de West kant, dan doen de black-out op het raam. Het kan worden gordijnen, jaloezieën of geplooid, of, in extreme gevallen, een klamboe. De locatie laat u weten of er voldoende licht een plant ontvangt. Als de socket is langwerpig, stekken als het bereiken van voor de zon ze niet hebben.

db0c65ca9fa90d4541601f828ee34b27 - Een goede verzorging van violet thuis

Habitat van viooltjes op de vensterbank

In de winter, wanneer het daglicht niet genoeg is, komen tot de redding van een tl-lamp. Het is raadzaam om de aankoop van twee soorten van licht — blauw en geel. U kunt bouwen aan een speciale rack, waar violet zwemmen in de kunstmatige stralen. Op het moment dat het nodig 10-12 uur.

Vochtigheid

De luchtvochtigheid in de kamer dient niet minder dan 50%. Plaats de pot in de buurt van de batterij van de radiator. Een goede manier om naast bevochtigd met water of een handdoek te plaatsen bekertjes met water. Als de lucht in de ruimte erg droog is — spuit de vloeistof over de bloem met de spray. Een gebrek aan vocht zal een impact hebben op het uiterlijk van violet — de bladeren geel.

Watering

  Viooltjes vereisen matig water geven, ongeveer eens in de twee of drie dagen. Op de bodem van de pot moet een gat voor de afvoer van overtollig vocht. Het water moet geregeld worden, als irrigatie is gedaan met water uit de kraan. Ideaal, moet u gebruik maken van een gieter met een dunne uitloop. Het is belangrijk wanneer het gieten niet te krijgen op de bladeren en giet niet, omdat dat is beladen met verval. Van het water en de haren zich op de leaf plaat, aan elkaar plakken en verstopt raken met stof, het verwerven van een bruinige tint die bederft het uiterlijk van de bloem. Giet de violet water op kamertemperatuur. Als het warm is of te koud — zie je vlekken op de bloemen. Geef de voorkeur aan water-het behoud van de bodem, die wordt verkocht in de winkels. Of u kunt het zelf doen, maar het moet worden aangevuld met speciale componenten. Een andere manier is te wassen onder de kraan. Dit is een radicale methode, wordt het gewoonlijk gebruikt voor de bloemen tentoonstellingen. Na de goedkeuring van een dergelijke ziel, de bladeren moeten droog.

Bodem

Volgens de tuinders, de primer is vrij eenvoudig en niet te missen de vocht, dus voor de bloem het is beter om de grond staan. De makkelijkste optie is om te meng gelijke hoeveelheden van tuinaarde en zand, dat in het verleden gedesinfecteerd door de methode van branden in de oven. De ideale bodem voor viooltjes en losse, voedzame en ademend. De nutriënten laag is een humus, vermicompost, compost. Voor een betere zuurstof transmissie past veenmos, turf briketten. Als bakpoeder is toegevoegd vermiculiet of perliet. Zij perfect vocht vasthouden.

Reinigen van de bladeren van stof

c438d4fc5196c4e917af28bcd20ddf25 - Een goede verzorging van violet thuis

De stof op de violet

Het is beter om gebruik maken van een kunst-borstel met zachte haren. Schuif de borstel door de bladeren zijn niet scherp bewegingen. U kunt dit ook doen met een droge doek. Het belangrijkste ding — niet schadelijk voor de structuur van het blad en vuil. Een ander handig hulpmiddel voor het reinigen van bloem – samengeperste lucht die wordt gebruikt voor de uitrusting van het kantoor.

Het verwijderen van de gedroogde bladeren en bloemen

Gedroogde bladeren en stengels moeten worden verwijderd. Als je ziet dat sommige blad begon te hangen, verliezen spanning en donkerder, je kunt niet wachten totdat de volledige verval, en verwijder meteen op. Als de stengels beginnen te drogen, voordat de bloem opening, zijn SOS-signaal. Moet het wijzigen van de thuiszorg voor viooltjes of habitat.

Kies een pot voor viooltjes

Violet zal zich goed voelen in plastic en in een aarden pot. De voordelen van kunststof is dat de bodem in de hoogste stand, die voorziet in de root toegang naar de lucht. Vocht in een plastic pot gehouden voor meer dan klei, dus zal moeten worden gedrenkt minder vaak.

De voordelen van de klei een pot , dat is een natuurlijk materiaal. Transfusie van een bloem, verliest het vocht door de muren van de pot en niet rot het wortelstelsel van de plant. Als u kiest voor een aarden pot, is het het beste ongeglazuurd, met een diameter van ongeveer 10 cm Jong en onvolwassen planten worden geplant in plastic bekers. Daar worden ze 3 tot 6 maanden. Dan verpotten in een middelgrote pot. Reeds grote bloem getransplanteerd in een pot, maar laag.

Let op! Violet niet bloeien voor 2 jaar, als je een beetje bloem in een grote pot. Voor bloeiende viooltjes moeten pot was een beetje benauwd. De wortels dicht bij het oppervlak, om het gemakkelijker te verkrijgen voedingsbodem.

2b7a20c11d8436d9d9a886b4236f35a9 - Een goede verzorging van violet thuis

Violet potten

De transplantatie zelf viooltjes

Dit is aan te raden eenmaal per jaar in het voorjaar (Maart, April). Begin niet met de bloei-fase. Pot bij verplanten wijzigen is niet nodig.

Er zijn drie methoden:

Volledige vervanging van de bodem. Wordt gebruikt voor Volwassen planten. Het substraat is vervangen en het vat wordt schoongemaakt. U moet het uitpakken van de bloem uit de pot, obtaineth uit de grond, knip de dode bladeren, stengels, ongezonde wortels. Op de bodem van de pot die u nodig hebt om drainage, hierna klei laag. Viooltjes nodig hebt om in het midden van de pot en het deksel met de aarde aan de onderste bladeren. Water de zaailing alleen op de tweede dag. Als de grond op een ezel, is het noodzakelijk in te vullen en te voet was altijd in de grond. Gedeeltelijke vervanging van de bodem. De pot moet kiezen voor een groter formaat. Methode lijkt op de vorige, en meer geschikt voor het verplanten van jonge stekjes. Het enige verschil is dat de bodem wordt geschud, van de ene dat hij gedoucht. De methode van behandeling. Plaats de pot met viooltjes in een nieuwe pot, pre-goot aan de onderkant van de drainage. De lacunes moeten worden opgevuld met aarde en aangestampt een beetje. Vervolgens moet je het verwijderen van de violet uit de pot en plaats deze met een kluit aarde, in de verdieping van de nieuwe pot. Indien nodig, voeg de grond, dat de bodem homogeen was. Als drainage kan dienen als stukken van stenen, klei, kiezels, houtskool (het is een goed ontsmettend). Voorkomt de verspreiding van ziekten in de wortels van planten.

Meststof voor viooltjes is ook nodig, maar een overdosis kan leiden tot de ziekten en het ontbreken van de bloei.

Reproductie van viooltjes in huis

Er gebeurt op 4 manieren:

  stekken; zaden; beworteling stengels; reproductie van viooltjes blad.

Thuis doorgeven viooltjes gemakkelijker beworteling van het blad. U dient dan te kiezen voor groen blad met gladde randen, die is gelegen onder de bladsteel. Het Centrale stuk, is het niet geschikt, omdat ze niet in geslaagd om het verzamelen van voldoende voedingsstoffen. Snijd het blad, je zult moeten wachten 20-30 minuten te stalken podshock en zweren genezen. Nadat u laten vallen in een glas water. Top plant moet worden afgesloten, om niet te provoceren overmatige verdamping. Na een tijdje zie je nog kleine zaailingen die zijn veilig re-pot in een aparte container. Goede verzorging door het jaar, dan krijgt u een prachtige bloei violet.

Een soort van hybride violet — Chimera reproduceert alleen door sukkels en stelen. U kunt voorzichtig los van de stiefzoon van de totale socket met een priem. Beworteling direct in een turf pil.

De bloemen zijn vermeerderd door zaden en stengels alleen fokkers.

Hoe maak bloei violet

De belangrijkste redenen voor violet niet blij met de bloemen:

  het gebrek aan licht/warmte, frequente overdracht, gebrek aan voedingsstoffen in het substraat.

Omgeving.

  • De kamer moet de temperatuur rond de 20 graden. Kies de juiste verlichting. Moet de bodem rijk aan voedingsstoffen met een goede ventilatie. Houd de meststof tijdens de maanden na de transplantatie. In de bodem en dus is de benodigde hoeveelheid minerale stoffen. Wanneer de meststof nodig hebt om zich te concentreren op de inhoud van stikstof.

Verwijder onnodige.

  • Van een groot aantal bladeren van de viooltjes zijn niet bloeien. Voor bloeiende viooltjes lagere bladeren die beschadigd zijn, opgedroogd, vergeeld, moet je voortdurend kiezen en kies een pot met een kleinere diameter heeft dan een Bush van viooltjes. De reden waarom violet ging om het blad in de bodem veel stikstof bevat. Het is dus nodig om te breken uit de sukkels, het vermijden van de verdere ontwikkeling door het blokkeren van de groei van de punten op de zijkanten. Op dezelfde manier, moet u om te gaan met stelen. Wanneer een stopcontact te veranderen in een volwassen groene plant, kunt u kijken naar de bloei van de viooltjes.

Het voeden.

  Feed violet moeten fosfor meststof. Beter een paar keer, het maken van een onderbreking van twee weken. Je moet het verlengen van de uren met daglicht, het toevoegen van meer verlichting of langer om de bloemen onder de lamp. Als dit juist gebeurt, de stengels beginnen te verschijnen op de top. Ongeveer dit zal een groei punt sockets. Op de top zal snel groeien groene scheuten. Hoe kleiner de diameter van de pot is meer overvloedige bloei violet! Dit zijn de belangrijkste trends, maar veel hangt af van de klasse, de mate van verlichting.

Handige tips

  Bleke bladeren — de bloem is niet genoeg warmte. De hoes is dik genoeg — niet genoeg vocht. Als het nodig is aan de vertraging van de bloei — meer dan bevochtig de grond en de lucht in de kamer. Alternatieve meststoffen met de meststof om een evenwicht te handhaven. Een oplossing van kaliumpermanganaat een paar keer per jaar kan geen kwaad en zal bevorderen uitbundige bloei.

Meststof voor viooltjes

In de zomer kunnen we geven een meststof die een paar keer per week. Voor de winter, kunt u de feed van 1 keer per 30 dagen.

De belangrijkste mineralen die nodig zijn voor viooltjes:

  stikstof; fosfor; zwavel; magnesium, calcium.

Voor meststoffen geschikt zwakke oplossing. Laat je niet “vitaminen” droge plant. Dit heeft een negatief effect op de wortels. De vochtigheid van de aarde op een hoog niveau. Het is mogelijk om tot ontbinding van de mineralen direct in het meer. Pas op dat ze niet valt op de bladeren. Het is ook mogelijk om ontbinding van stoffen in de pan. Als je gaat om te fokken “violet veld”, deze methode voor u het rationele.

In ieder geval is het beter niet in te Vullen krijgt de plant teveel meststof. De toppen in het stadium van de zwelling kan onderontwikkeld blijven en sterven.

Wanneer niet te bemesten:

  Als de temperatuur is niet stabiel, ze stijgen en dalen. Als de plant verzwakt is door ziekte of plagen. Niet een maand voorbij na de transplantatie.

Ziekten van viooltjes

Verliezen tsiklamenovy mijten.

  • Deze microscopisch kleine parasiet is van invloed op de plant. Het maakt niet bloeien of nietige toppen. In de winkel kan je insecticiden van de pest. Het is nog steeds mogelijk voor het detecteren van een scherpe uitval bloei door het jaar. De bladeren zijn sterk behaard en vervormd (twisted).

Infectie van meeldauw.

  • De reden is het gebrek aan fosfor en stikstof. De uitgang is aan de spray de plant koper-bevattende geneesmiddelen, fungiciden of schimmeldodende middelen. Om te bepalen waar de fout op de bladeren. Ze vormden een grijsachtige plaque lijkt op stof.

Zure grond.

  Tekenen van zure grond — lelijk stopcontact, gedraaide bladeren. Alternatieve voeding, kijken voor een reactie van de plant. Moet verlaat het toevoegen van stikstof. Voor de bloei — fosfor.

Stroomstoring in viooltjes kan zwart de lakens. Transplantatie het over de losse aarde.

Om de zorg voor viooltjes is makkelijk, ze zijn eenvoudig, volg de eenvoudige tips en de bloem van vreugde lange en mooie bloei.