vrouwengeheimen

a670363b8f168caf4e61212126758317 - Briar: nuttige eigenschappen en contra-indicaties
stijl

Briar: nuttige eigenschappen en contra-indicaties

Rozenbottels zijn zeer nuttig voor het menselijk lichaam. Ze helpen om het immuunsysteem te versterken om te gaan met virussen en is een goede preventieve product voor vele ziekten. Laten we eens in detail de heilzame eigenschappen van rozebottel en beschrijven van de contra-indicaties voor gebruik.

Wanneer en waar is het beter om te verzamelen egelantier

De wilde roos groeit bijna overal, behalve in het uiterste Noorden, waar de permafrost. U zult niet vinden van rozenbottels in de tropen. Vaak is de heester kan worden gezien rond de vijvers, als hij houdt van vochtige plaatsen.

De vruchten kunnen worden geplukt in het begin van September, maar zou het niet doen in de stad of langs de wegen. Hier, de heupen kan niet alleen verliezen de helende eigenschappen, maar ook om te worden gevoed met schadelijke stoffen die het lichaam niet ten goede. In de medische doeleinden gebruik maken van de vruchten, bladeren, stengels en wortels van planten. En van mei tot juli, wanneer de wilde roos bloeit, kunt u het verzamelen van de blaadjes en voeg toe aan de thee. Ze maken een zeer smakelijke, gezonde en frisse drankje.

a670363b8f168caf4e61212126758317 - Briar: nuttige eigenschappen en contra-indicaties

Rozenbottel thee

Vitaminen

Alle onderdelen van de overblijvende struik heeft een groot aantal vitamines: retinol (vitamine a, thiamine, Riboflavine, ascorbinezuur en nicotinezuur, tocoferol. Het bevat ook mineralen. Het is kalium, fosfor, ijzer, magnesium, koper, mangaan, silicium, jodium.

De heilzame eigenschappen van rozenbottels zijn aandacht. In de samenstelling van de bessen is van een groot aantal stoffen met een hoge fysiologische activiteit, koolhydraten en antioxidanten. Deze hele set is handig voor het behoud van de gezondheid van de mens. Vooral in de wilde roos, een andere naam voor de plant, een minimum aan calorieën.

8 heilzame eigenschappen van rozenbottels

Een geweldig hulpmiddel om te verbeteren immuniteit, die een belangrijke rol speelt in de strijd tegen ziekten en de preventie ervan. Een afkooksel van de roos heupen vermindert het risico van kanker, infecties, vitamine deficiëntie, hart-falen. Met een sterke immuniteit van het lichaam is veel makkelijker om te gaan met de ziekte, of ze zal naar je toe komen. De wortel van de wilde roos heeft ook nuttige eigenschappen. Een afkooksel van de wortels van wilde rozen is in staat tot ontbinding van de stenen en het zout in de lever, nieren en galblaas. De infusie heeft een diuretisch effect en met succes bestrijdt ziekten van het urogenitaal stelsel. Versnelt de genezing van tuberculose. Echter, om het te maken in deze ziekte een langere tijd. De infusie van wilde rozen versnelt de opname van vetten en suikers daardoor verbetert de spijsvertering. Ook stimuleert het verwijderen van toxines, giftige stoffen en cholesterol. Het is een goede helper voor degenen die willen om gewicht te verliezen. Depressie, apathie, lethargie, zwakte of vermoeidheid. Als u last heeft van deze aandoening is te kalmeren help je de bouillon. Een thee van wilde rozenblaadjes aan het verbeteren van de kwaliteit van de slaap. Tinctuur heeft pijnstillende eigenschappen, dus het wordt gebruikt bij de behandeling van een ontsteking in de gewrichten, jicht, gynaecologische ziekten. Dankzij het vermogen om te herstellen van bot, bouillon van de heupen en het nemen van fracturen. Het gebruik van zwak gebrouwen rose hip verbetert de kinderen de Algemene weerstand tegen allerlei soorten infecties. Om het kind een thee gemaakt van de vruchten kunnen worden zes maanden, maar niet meer dan een half glas per dag.

929dbfb7c3660f1db6ef70f8292b4819 - Briar: nuttige eigenschappen en contra-indicaties

De infusie van rozenbottels

Hoe om te koken, gezond eten en drinken

De infusie gebrouwen van meestal zachte bestanddelen van de plant. Deze bloemblaadjes en bladeren. Goten ze in een kom, giet het water, de temperatuur mag niet hoger zijn dan 60°, en aan te dringen bedekt.

De bouillon wordt gemaakt van gedroogde bessen, stengels of wortel. Ze zijn eerst verbrijzeld, giet er kokend water en vervolgens langzaam vuur koken voor ongeveer vijftien minuten.

Van de wortels van de struiken maken tincturen in alcohol, wodka of moonshine. Om dit te doen, knip de egelantier giet alcoholische dranken, gemengd en opgeslagen in een donkere plaats 1 maand.

Het is nog steeds mogelijk voor te bereiden olie: 700 g basen worden gemengd met 200 g van de geplette vruchten en respect voor de twee dagen, vervolgens gefiltreerd.

De heilzame eigenschappen van rose hips voor uitwendig gebruik

Het aftreksel van de bloemblaadjes gebruikt voor de behandeling van inflammatoire aandoeningen van de slijmvliezen van de ogen, alsmede voor het verlichten van oedeem. Om dit te doen in een koude bouillon bevochtigd kleine kleedjes om op de oogleden en houden het kwart van een uur.

Aftreksel van wortels wordt gebruikt bij aandoeningen van de gewrichten, het toepassen van kompressen met het lijden. In de aanwezigheid van schuren, snijden, acne, sporen van insektenbeten of zonnebrand van het getroffen gebied wordt afgeveegd met een doekje gedrenkt in de bouillon.

Bad infuus toegevoegd aan het water. Het helpt bij het verlichten van stress en vermoeidheid, versterkt de bloedsomloop. Wonden of sneetjes genezen sneller als ze worden gesmeerd met een olie van rozenbottels.

Veel vrouwen voor schoonheid gebruiken methoden van de traditionele geneeskunde. Een van hen is het gebruik van rozenbottel olie. Het bevat vetzuren die helpen de huid blijft zacht en fluwelig.

91dadeead90591a3d9b03a0b0295f1cf - Briar: nuttige eigenschappen en contra-indicaties

Egelantier

Contra-indicaties

Ondanks de brede waaier van therapeutische kwaliteiten, rose hip schade kan veroorzaken. Voordat u de producten op basis van rose, moet u het lezen van de lijst van ziekten waarvoor het niet kan gebruiken. Deze omvatten gastritis, maagzweren, constipatie, nier-of hartfalen, overgevoeligheid, allergische reactie, is het risico van bloedstolsels, hoge bloeddruk. Als u diabetes hebt afkooksel kan slechts worden genomen met geen suiker toegevoegd.

Een drank bereid met rozebottels, die u nodig hebt om te drinken, het nemen van pauzes. Bijvoorbeeld, een maand voorbij, dan twee weken te pauzeren. Daarnaast volg zorgvuldig de inname van kruidenthee een overdosis kan een negatieve invloed hebben op de nieren.

In de bouillon van wild rose is erg zuur, dat is niet de beste manier van invloed op het glazuur van de tanden. Het is daarom wenselijk om te drinken door een rietje. Daarnaast het drinken van de vrucht voor het gebruik moet worden gefilterd verwijderen van de haren.

Mensen die drinken van de thee van rozebottel voortdurend, je voelt een golf van energie en een verhoogde efficiëntie.