vrouwengeheimen

0e7ad908c302f9e084e8a15a801c9d94 - 7 belangrijkste oorzaken van traag bladeren van de orchideeën
stijl

7 belangrijkste oorzaken van traag bladeren van de orchideeën

Orchideeën – exotische bloemen die genieten van hun eigenaren met een lange overvloedige bloei en schoonheid van de krachtige bladeren. Met de juiste zorg, zal ze een echte decoratie voor elke vensterbank. Moody ‘ Phalaenopsis vereisen speciale aandacht en eerbiedige houding, anders kan de plant snel verdort en sterft. Wat te doen als uw Orchidee bladeren slap en welke maatregelen moeten worden genomen om terug te keren de bloem gezond?

Kijk eens hoe traag de bladeren van de orchideeën

Het proces van verwelking van de bladeren van de orchideeën is een natuurlijk verschijnsel. Als u opgevallen dat de tropische bloem verwelkt 1-2 onderste blad, maak je geen zorgen. Om ze te breken is niet nodig – vervagen, de bladeren geven de plant de voedingsstoffen op te nemen, dus je moet wachten totdat ze verdwijnen op hun eigen.

Als Orchidee zachte slaphangende bladeren zonder uitzondering, dit is een indicator van de ziekte. Strak en vallen de bladeren verliezen hun fel groene kleur en het verwerven van een gelige tint, ze verschijnen rimpels. Deze bloem is die dringend hulp nodig hebben.

0e7ad908c302f9e084e8a15a801c9d94 - 7 belangrijkste oorzaken van traag bladeren van de orchideeën

Zachte blad orchideeën, Phalaenopsis

Mogelijke oorzaken van verwelking van de bladeren

Erg moeilijk om te zien hoe een plant die werd verzorgd en gekoesterd en verliest zijn aantrekkelijke uiterlijk, begint pijn te doen en uiteindelijk sterft. Het is belangrijk om te begrijpen van de redenen die ertoe kunnen leiden dat Orchidee bladeren verloren spanning.

Oververhitting van het wortelstelsel. Exotische warmteminnende en geven de voorkeur aan goed verlichte plaatsen. Echter, de overtollige warmte (te hete radiatoren onder de vensterbank of gericht aan de plant de stroom van warme lucht van de verwarming apparatuur) en de stralen van de zon is schadelijk voor Phalaenopsis. Het thermische effect leidt tot het feit dat het vocht begint te verdampen, oververhitting van de bodem. Als een resultaat, de wortels worden gekoeld, ze verliezen het vermogen om te consumeren van de vloeistof in de vereiste hoeveelheid, bladeren en stengels niet krijgen van de voedingsstoffen, je begint te verschrompelen, geel worden en verdorren. Slicne verdichte bodem. De zachte bladeren van de Orchidee kan het gevolg zijn van slechte kwaliteit substraat, die verhindert het binnendringen van zuurstof naar de wortels. De plant is het aan te raden regelmatig verpotten in een nieuwe aarde, want door regelmatig water, zout deposito ‘ s, gezwellen van zwam of schimmel op het substraat instort, verliest het zijn nuttige eigenschappen, het wordt een dichte, en dit zorgt ervoor dat de obstructie van de luchtstroom. Tropische bloem kan niet volledig ademen, lijden wortels en bladeren.

ce99b3bc4b0a19889a6e09b765e03544 - 7 belangrijkste oorzaken van traag bladeren van de orchideeën

De spanning van de bladeren van de orchideeën en een Lage luchtvochtigheid. Het drogen van de grond is nadelig voor orchideeën. Deze plant kan niet worden gedrenkt op een schema voor elke Phalaenopsis heeft een individuele aanpak. Dit is te wijten aan het feit dat de dagelijkse veranderingen van meteorologische situatie: verminderde of verhoogde vochtigheid, het wijzigen van de temperatuur en de verlichting. De behoefte aan irrigatie wordt bepaald na beoordeling van de toestand van de bodem in de container. Het moet worden losgemaakt en matig vochtig, niet klef en niet dicht. Het hoge niveau van vochtigheid. Orchideeën kunnen niet tolereren waterberging. Als de kleine pot gaten of hun diameter is te klein, de plant nauwelijks krijgt ontdoen van overtollig vocht. Heel vaak, verdorren de bladeren van Phalaenopsis orchideeën door het water stagnatie in de tank. Zorg ervoor dat de pan was droog, vaak ventileer de ruimte, de bescherming van de speler van het ontwerp, en om te observeren comfortabele temperatuur. Disfunctie van het wortelstelsel. Sluit de pot, waterberging, onvoldoende irrigatie kan schadelijk zijn voor de wortels van de Orchidee, die van invloed was op de bladeren. Er zijn 4 graden van de schade aan het wortelstelsel:

    zeer zwaar; zwaar; medium; het licht.

78ade57088505c67d15038a95872f023 - 7 belangrijkste oorzaken van traag bladeren van de orchideeën

Sluit de pot van de orchideeën Analfabeet bemesten. Orchideeën goed reageren op voeding, maar de concentratie van kunstmest kan een negatieve invloed hebben op hun conditie. Geelachtig en het verlies van de spanning van de bladeren beginnen te vallen, rode of zwarte wortels zijn duidelijk tekenen van overvoeding de planten. Ziekten en plagen. Een van de meest voorkomende oorzaken verzanden bladeren van de Orchidee is het ontstaan van plagen kever larven van kniptorren. Zij vestigen zich op jonge wortels en beschadigen ze dat leidt tot een onvermogen om te absorberen vocht en voedingsstoffen. De plant moet dringend wassen van het wortelstelsel en Transplantatie orchideeën tot een nieuwe aarde. De eerste watergift na de transplantatie is verricht 10-14 dagen na de ingreep zo intolerant zijn van droogte, de larven werden volledig verwoest.

Wat begon als afvallende bladeren

b556c44a071bb9099ec8a1bf13812170 - 7 belangrijkste oorzaken van traag bladeren van de orchideeën

Verwelking van de bladeren van de bloem Orchidee Phalaenopsis

    Oververhit de plant verplaatsen in de schaduw voor 3-4 uur, niet gegoten, en niet gespoten. Vervolgens verplaatst naar een verlichte plaats, uit de buurt van radiatoren en waar de zon niet bereiken. Om te bepalen of de grond droog genoeg om gewoon te beweeg mijn Phalaenopsis. Als de Orchidee beweegt slecht, het geeft water behandelingen. Pot voor 30-60 minuten is geplaatst in warm water, spuiten, het vermijden van contact van de vloeistoffen op de bladsteel. De bladeren worden daarna zorgvuldig af te drogen met een zachte doek. Als de reden voor zijn verzanden was de schade aan de wortels, om te herstellen van de spanning van de bladeren is alleen mogelijk na de behandeling van het wortelstelsel. Verwijder de Orchidee uit de pot, zorgvuldig gecontroleerd, gewassen met water en verwijder beschadigde takken. Daarna gedroogd in de resterende gezonde wortels, en hun plakjes behandeld met droge kaneel. Een bloem verplaatst naar het nieuwe substraat. Als de bladeren worden slappe wijten aan een gebrek van water, gewoon water de plant met water. Een overvloed van kunstmest is gemakkelijk te elimineren door het wassen van de wortels van de exotische door het verwijderen van beschadigde wortels en planten van de Orchidee in de verse aarde. Dan is de pot is geplaatst in de schaduw voor een paar dagen en wachten tot de plant te herstellen.

8e880609f92df9627de2466d447a0884 - 7 belangrijkste oorzaken van traag bladeren van de orchideeën

Verbetering van de orchideeën

Snelle opties intensive care bloem

Er zijn verschillende methoden die u zal toestaan om snel weer het leven van de stervende bloem en stop het proces van verval:

    bij het drogen om te genieten van de wortels van Phalaenopsis voor 40-60 minuten op 0, een 1% oplossing van barnsteenzuur – dit kan de speler sneller op te vangen van het leven-het geven van vocht en om te herstellen van de elasticiteit; wanneer oververhit dringend te verplaatsen van de plant op een koele plaats, beschadigde, bedorven of dode wortels, onmiddellijk verwijderen, en secties werden behandeld met geactiveerde kool; de Orchidee zonder wortels nieuw leven ingeblazen in een speciale oplossing met de toevoeging van corporatives, maar de bladeren geavanceerde veeg glucose.

Als reanimatie maatregelen zijn genomen in de tijd, na een paar dagen Phalaenopsis zal herleven en zal weer mooi zijn. Weten waarom Orchidee bladeren slap, je kan snel omgaan met het probleem en de terugkeer van de plant aantrekkelijkheid en gezonde uitstraling.