vrouwengeheimen

1cdfd09776192a6731b7ae317990f327 - 4 globale fouten in het ontwerp van het interieur woonkamer
stijl

4 globale fouten in het ontwerp van het interieur woonkamer

De meeste woonkamers van de appartementen in de stad vanuit het oogpunt van ontwerpers uitgerust met fouten. In sommige gevallen is dit waar, en fout is letterlijk gedicteerd door het ontbreken van ruimte in de woonkamer, en het is een objectieve factor. Maar het meest van de fouten die zijn subjectief en worden veroorzaakt door een onprofessionele aanpak in de inrichting, de keuze van accessoires en meubels. Zal u vertellen over de meest voorkomende fouten in het interieur woonkamer en hoe om ze te elimineren.

1. Rommelige gebieden

De standaard reden — het overtollige meubels. Dit gebeurt meestal door het ontbreken van een vierkante meter in het appartement en de behoefte om het combineren van de woonkamer een paar functies die te vinden zijn in de andere kamers. Woonkamer bestaat meestal uit twee “vzaimoponimaniya” gebieden:

    de woonkamer, die letterlijk geïnterpreteerd door de ontwerpers als de “woonkamer” (woonkamer) of “familie kamer” (familie kamer); eetkamer (dining room).

En eethoek is een plek voor bijzondere familie diners en onderhoudend, en casual, als een regel, tevreden in de keuken.

1cdfd09776192a6731b7ae317990f327 - 4 globale fouten in het ontwerp van het interieur woonkamer

Rommel woonkamer meubels

17c95620474f5d95deb379a82ce4c43e - 4 globale fouten in het ontwerp van het interieur woonkamer

Grote kast in de woonkamer

Helaas, de grootte van de appartementen is zodanig dat zelfs de eetzaal is niet altijd gelegen in naleving van de regels van de ergonomie. Maar vaak worden deze kamer (meestal is ze de grootste en is gemeenschappelijk voor alle leden van het gezin) gebruikt als kantoor aan huis-en slaapkamers.

Daarom is voor de kleine woonkamer is het belangrijk om in de ontwerpfase te kiezen voor de meubel-transformator. Voor banken een dergelijke aanpak is gemeenschappelijk, maar er zijn verschillende manieren van transformatie. In een kleine woonkamer is het beter om te kiezen voor een model dat in opgevouwen weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn modellen van de salontafels die uit vouw de tafel.

Voor kantoor aan huis, een bureau zijn perfect.

Zelfs als de grootte van de kamer is vrij groot en er is geen behoefte aan extra zones, niet oversaturate de woonkamer van overtollige meubels en accessoires.

2. De overtollige ruimte

Deze fout is in de woonkamer ontwerp is zeldzaam. Maar het gebeurt zelfs in relatief kleine kamers, die lijken te worden “verlaten” en ongemakkelijk. Vaak is dit minimalisme gebracht naar het absolute. De functies:

    de Ramen hebben geen zonwering en gordijnen en het raam openen lijkt te zijn “naakt”; “blinde muren” zonder schilderijen, foto ‘ s, installaties; monochrome heldere inrichting van het hele pand en dezelfde kleur meubilair, licht en accent items; geen rekken, rekken, nissen met decoratieve accessoires; er is zelfs een klein tapijt in de foyer in de voorkant van de bank.

856fbb5511ba1892da5df71b68499a09 - 4 globale fouten in het ontwerp van het interieur woonkamer

Fout in de woonkamer interieur

8ba864ddf7c16a23883c34efd8b104c7 - 4 globale fouten in het ontwerp van het interieur woonkamer

Woonkamer eenvoudige interieur

De lijst gaat maar door, maar het idee blijft hetzelfde. Het gebrek aan mooie accessoires, kasten en rekken met mooie gerechten en originele collecties van sieraden, onpersoonlijke inrichting, meubilair en textiel maakt de kamer “onbewoonbaar”, die in strijd is met de semantische definitie van de woonkamer.

3. Lighting solutions

Met natuurlijk licht, het is eenvoudig — het kan worden bediend met gordijnen en jaloezieën. Maar de blinds in de klassieke zin van het woord in de kamer als je zijn, zodat ze onzichtbaar waren. En gebruik ze alleen in een bijzonder warme en Zonnige dagen, zodat het niet verbrand muren, stof gordijnen en stoffering. Aan die zijn gebouwd-in-modellen rechtstreeks in het kozijn. Als een optie — lamellen.

a7b6450ec3f35f454ebdd7960761f5ae - 4 globale fouten in het ontwerp van het interieur woonkamer

Lichte woonkamer

6dee84bb78b5e50a77f89e78dfda18f7 - 4 globale fouten in het ontwerp van het interieur woonkamer

multi-level licht in de woonkamer

Er zijn, uiteraard, de moderne model met decoratieve prints of plissé, maar in dit geval is het noodzakelijk te correleren ze met de algehele inrichting en stijl van het interieur.

De kunstmatige verlichting moet worden gelaagde:

    het totale systeem lichten; afzonderlijke lampen voor elke zone; accent-en decoratieve verlichting.
4. Kleur sensaties

“Spelen” met kleur en glanzend oppervlak, is het mogelijk te verruimen of verkleinen van de ruimte.

Lichte kleuren maken de ruimte meer over ruime, donkere toestaan om te compenseren voor overmatige ruimte en een masker op kleine afwijkingen in de geometrie van de kamer.

a89a6c472d4724292c5c1006cc38ed91 - 4 globale fouten in het ontwerp van het interieur woonkamer

Woonkamer in donkere tinten

6e52afbab83c9e4d61f950dcbd94eac8 - 4 globale fouten in het ontwerp van het interieur woonkamer

Woonkamer in heldere kleuren

Van het overwicht van een kleur hangt af van de stemming, zo zeggen de psychologen:

    rood prikkelt en verhoogt de activiteit; oranje en geel til de stemming en het vertrouwen; groen is de kleur van harmonie en de natuur; blauw en blauw — koele kleuren zijn rustgevend; paars vereist een zorgvuldige toepassing is, wordt de overtollige kan overweldigen en druk.

Er zijn vele andere factoren die van invloed zijn op het ontwerp van het interieur. Om rekening te houden met alle van de leek niet. U kunt, natuurlijk, het vertrouwen op intuïtie en aangeboren gevoel van schoonheid, als het echt is, maar beter nog in de planningsfase van de reparatie aan de professionals van de ontwikkeling van een uitgebreid project om fouten te vermijden in het interieur woonkamer.